Warning: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/woningkopenitalie.nl/public_html/wp-content/themes/wpresidence/header.php on line 1
Watervoorziening in Italië | Een Woning Kopen in Italië
Woning toevoegen
Uw zoekresultaten

Watervoorziening in Italië

Geplaatst door Faustina Rossi on 4 juni 2017
| 0

oude waterkraan

De watervoorziening in Italië is over het algemeen goed geregeld. De kosten zijn laag vergeleken met andere landen in de Europese Unie. De gemiddelde maandelijkse water- en rioolrekening in Italië bedraagt 20 Euro. In Frankrijk is dit 31 euro. Italianen gebruiken gemiddeld wel meer water dan Spanjaarden en Fransen. Opvallend is dat als gevolg van lekkage, kapotte watermeters en diefstal ongeveer 30% van het Italiaanse water niet doorberekend wordt aan de klanten.

Het zuiden van Italië is erg droog. In sommige delen regent het niet tussen juni en september. Toch is er in het zuiden op veel plaatsen voldoende water. Als je op het platteland woont is het een goed idee om een waterkelder of cisterne te laten bouwen om het regenwater op te vangen. In de winter vult de waterkelder zich met het regenwater en in de zomer kunt je het water dan gebruiken. Je kunt in de zomer ook nog eventueel een tankwagen laten komen om de cisterne bij te laten vullen. Door nieuwe wetten inzake energie-efficiëntie krijgt een woning met cisterne een hogere score door de recycling en besparing van water. Je kunt ook toestemming vragen om een waterput te boren. Hangt wel een beetje af van de lokatie van je woning. Je kunt bijvoorbeeld geen nieuwe waterput slaan binnen 150 meter van een bestaande waterput. Via een waterput mag je maximaal een halve liter water per seconde aan het grondwater onttrekken. In het zuiden van Italië is voldoende grondwater beschikbaar in de kustgebieden en op sommige plekken in het binnenland. Door de klimaatverandering zal in de toekomst de watervoorziening in met name Apulie, Basilicate, Sicilie en Sardinie verder onder druk komen te staan.

In de provincie Lazio zijn er gebieden waar er teveel arseen en fluoride in het leidingwater zit. Het gaat hier om een natuurlijke verontreiniging van het grondwater. De EU heeft de Italiaanse overheid opgedragen om het water te zuiveren maar dit is nog niet gebeurd. Het geeft wel aan dat het verstandig is om je op de hoogte te stellen van de plaatselijke situatie. Italianen behoren bovendien tot de grootste consumenten van gebotteld mineraal- en bronwater.

Hieronder vind je nog een aardige link met ervaringen van Nederlandse toeristen met Italiaans leidingwater. Verder nog een aantal Engelstalige links met aanvullende info.

Wat is jouw ervaring met kraanwater in Italië?
Water supply and sanitation in Italy
Does anyone know how water systems work?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden